Home » NYHET! Jeg tilbyr nå Trykkbølgebehandling både i Risør og Gjerstad. Nå slipper dere lang reisevei og gamle apparater.

NYHET! Jeg tilbyr nå Trykkbølgebehandling både i Risør og Gjerstad. Nå slipper dere lang reisevei og gamle apparater.

«Dette er en utrolig effektiv behandling som styrker kroppens evne til å kurere skader og langvarige smerter i muskler, sener og leddbånd. Apparatet har viste seg meget effektiv til å bryte ned skadet vev og kalkpåleiringer som forårsaker kroniske senelidelser, der hele 80 % blir fullstendig kvitt sine plager etter 2 – 5 behandlinger».

Jeg har nå gått til anskaffelse av et flunkende nytt Trykkbølgeapparat fra Swiss DolorClast®. Dette er Sveitsisk kvalitetsteknologi på sitt beste. Dette apparatet finner man på større private sykehus, olympiatoppen, Skilandslaget, diverse annerkjente fotball lag, noen private klinikker  ++, og er et apparat som garantert fungerer. Dette er et apparat som har svært god forankring i klinisk forskning og er brukt i utallige forskningsprosjekter verden over.

Jeg kan nå tilby dokumentert effektiv behandling med trykkbølger uten at du trenger kortison injeksjoner eller operasjon. Dette er en behandlingsform som er svært godt egnet dersom du har gått med kronisk sene/muskellidelser/idrettskade over tid eller har prøvd andre typer behandling uten tilstrekkelig effekt.  Utallige studier fra anerkjent forskning bekrefter svært god effekt, der 80% blir helt kvitt sine kroniske plager. Studier og erfaring fra pasienter viser dokumentert effekt kun etter 1 behandling, men somoftest trengs fra 2 -5 behandlinger for å oppnå full effekt. Behandlingen foregår med ca. 7 dagers mellomrom over noen uker.

Dersom du klikker på det området du er plaget med i feltet under vil du få opp mer informasjon og se hvorfor Trykkbølgebehandling kan hjelpe for nettopp din tilstand.

Er du plaget med?

Albueplager : Tennisalbue,  Golfalbue, musearm(lateral epicondylitt)?

Skulderplager som kalkskulder, senebetennelser i m.supraspinatus, m. Infraspinatus eller i andre sener i skulderen?

Vondt i hoften: :  Smerter i og rundt hofteleddet som følge av bl.a. smertefulle sener og muskler, slimposebetennelser. Trocantherbursitt/tendinose?

Smerter i kneet:  Runners knee – smerter over kne, Jumpers knee- smerter under kne, patellar tendinopati, patellafemoralt smertesyndrom, Mb, Schlatters, funksjonssmerter ved rask og stor kraftutvikling under idrett?

Smerter i hælen, akillestendinitt, beinhinnebetennelse: Smerter for eksempel på innsiden av leggbeinet ved aktivitet, smerter under hælen, smerter i hælsenen ved fysisk aktivitet?

Smerter under foten:  Belastningsskader under foten/hælspore, belastningsinduserte smerter i fotsålen(e)  (plantar facitt) , Mortons Nevrom (smerter fra et delingspunkt i nerver som forsyner tærne, vanligvis mellom 3. og 4. tå)?

Har du en av disse plagene og har gått med det over tid? Da er Trykkbølgebehandling noe du bør vurdere. Ta kontakt i dag for timebestilling/spørsmål, tlf: 94872712. For mer informasjon om trykkbølgebehandling, se: http://ergomove.no/ Der finner du mer informasjon samt vitenskapelig dokumentasjon/forskning relatert til de ulike smertetilstandene.

Jeg tar i bruk behandlingsformen fra  30 Januar 2012, og kommer til å tilby behandlingen både ved mine lokaler i Risør og i Gjerstad.

Her kan du lese om andre som har positive erfaringer med bruken av apparatet:

Helt smertefri

GodMorgen Norge,

Axel Lund Svindal

Fra operasjonskø til arbeid

Kan du ha nytte av trykkbølgebehandling?

Trykkbølgebehandling benyttes fremfor alt på senelidelser/tendinoser, eller lettere sagt: senebetennelser. I tillegg er behandlingen særdeles fordelaktig på en rekke ulike Idrettskader. Behandlingen brukes for å dempe smerter, øke blodsirkulasjonen og stimulere kroppen selv til å reparere ødelagt og betennelsesutsatt senevev. Ved å benytte denne formen for behandling vil man raskere komme tilbake til en normal hverdag/gjenoppta idrett.

Jeg kombinerer trykkbølger med manuelle teknikker og spesifikk rehabiliteringstrening for at du skal oppnå optimal effekt av behandlingen. Trykkbølger kan ofte behandle lidelser som tidligere har vært vanskelig å behandle – og som ofte har endt med operasjon. Dokumenterte resultater samlet fra hele verden viser svært gode resultater ved kroniske tilstander som ikke er blitt bedret ved en rekke andre typer behandling.

Oppsummert:

  • Trykkbølgebehandling egner seg for deg som har forsøkt annen behandling uten varig effekt. Behandlingen er mest effektiv på kroniske lidelser, og benyttes derfor ikke ved akutte senebetennelser eller smertetilstander.
  • Behandling med trykkbølge er i ferd med å erstatte bruken av kortison ved kroniske senebetennelser og man bør forsøke trykkbølgebehandling før man eventuelt vurderer kirurgi.
  • Etter behandlingsserien får du som pasienten et trenings/rehabiliteringsopplegg for at seneapparatet skal bli så sterkt som mulig. Da står du godt rustet til å takle både arbeids og treningsbelastninger.
  • Det finnes ingen bi-virkninger ved behandling med trykkbølger.  Man merker kun lokalt ubehag under behandlingen, noe de fleste bruker å tolerere helt fint de få minuttene behandlingen tar.
  • Det tar normalt ca. 5 min å behandle ett senefeste. Da overføres mellom 2000 og 3000 impulser fra pistolen og inn mot senen som er skadet. Normalt innebærer behandlingen noe ubehag mens den pågår, men med påfølgende umiddelbar smertelette og bedret bevegelse rett etter behandling.

Du kan ikke behandles med trykkbølgebehandling dersom du har:

-Akutt vevsinfeksjon i behandlingsområdet (nylig oppstått betennelse i seneapparatet, sår med infeksjon)
-Osteomyelitis i behandlingsområdet (bakterieinfeksjon i beinvev, oftest hos barn/unge, ofte i forbindelse med feber, forhøyet CRP)
-Graviditet
-Blodkoaguleringsforstyrrelser (du har diagnosen bløder)
-Dersom du nylig har fått kortisoninjeksjon i den aktuelle senen

Hva er trykkbølgebehandling?

Trykkbølgebehandling er samme teknologi som benyttes til å knuse blant annet nyrestein. Apparatet sender en rekke små, høyfrekvente slag mot huden som brer seg inn i vevet. Dette setter i gang en rekke fysiologiske reaksjoner i vevet som stimulerer kroppens egne reparasjonsprosesser.

Slik virker trykkbølgebehandlingen:

En kronisk lidelse i vev, muskulatur eller sener er en skade som kroppen naturlige helningsmekanismer har sluttet å behandle selv. De høyfrekvente trykkbølgeslagene fra Trykkbølgeapparatet trenger ned og inn i det skadede vevet. Overalt i kroppens vev og muskelmasse finnes det naturlige gassbobler som blant annet inne holder nitrogen. Som et resultat av den hurtige vekslingen mellom positivt og negativt trykk påført av trykkbølgeapparatet, vil noen av disse boblene settes i bevegelse, disse veksler dermed mellom å utvide se/trekke seg i sammen, og noen av boblene sprekker som følge av trykkvekslingen. Denne prosessen frigjør gasser og substanser fra vevsboblene som øker blodsirkulasjonen/stoffskiftet i skadeområdet og lindrer smerte.  Skadet vev brytes ned slik at kroppen kan danne nye funksjonelle senefibre som erstatter de gamle skadede og kroppens egne reparasjonsceller strømmer igjen til det skadde området

.

Trykkbølgene har også den evnen at nervesystemet overstimuleres med impulser fra smerteområdet, slik at nervesystemet «glemmer» de gamle smertesignalene fra vevet. På denne måten programmeres nervesystemet på nytt slik at smertefibrene i skadestedet ikke fyrer smerte ved belastning.

Redusert smerteopplevelse gir tilbake kraften og et naturlig bevegelsesmønster slik at kroppen kan brukes mer normalt. Mellom behandlingene setter kroppen selv i gang en naturlig reparasjonsprosess som fører til at irritasjonen i behandlingsområdet dempes. Kroppen starter med andre ord igjen å behandle seg selv.

Bruker toppiddrettsutøvere Swiss DolorClast®?

Trykkbølgebehandling med Swiss DolorClast® får stadig mer betydning innen toppidrett (Idrettskader). Det er velkjent at det norske alpinlandslaget og Skiforbundet har hatt nytte av dette i mange år. Norske og internasjonale fotballklubber bruker Swiss DolorClast i stor utstrekning innen restitusjon og rehabilitering.

Hvilken plass har Swiss DolorClast® innen toppidrett?

Treningen bryter som kjent ned, og hvilen bygger opp. Innen moderne toppidrett fører dette noen ganger til at utøvere kommer i tidsklemme. Tid til å hvile blir det for lite av mellom trening og konkurranser. Dermed kan fenomenet overtrening inntreffe. Flere trenere, idrettsmedisinere og utøvere har nå sett at trykkbølgebehandling med Swiss DolorClast® har et potensial i denne sammenheng. Med riktig bruk stimuleres naturlig restitusjon og kvaliteten på hvilen blir bedre.

Hva koster behandlingen?

Pris: 600 kr pr. behandling.

Behandlingen er ikke refusjonsberettiget og du trenger ikke henvsining fra lege. Har du derimot vært hos lege, tatt MR, utralyd er det fint dersom du tar med deg epikriser/svar fra undersøkelser/bildefunn. Det er pr. i dag ikke mulig å få denne behandlingen hos fysioterapeuter med kommunal avtale, kun hos noen få private klinikker/større private sykehus.  Maskinen er svært kostbar. Normalt benytter man 2-5 behandlinger med 1 ukes mellomrom for å bli fullstendig kvitt problemene. Behandlingen iverksettes basert på en grundig funksjonsundersøkelse for å finne ut nøyaktig hvor ditt problem sitter.

 

 

Litt fra forskningsfronten der Trykkbølge har blitt benyttet:

 

Chronic plantar fasciopathy ( Plantar fasitt, hæl/fotproblemer) 

Greve et al., Clinics (São Paulo, Brazil) 2009; 64(2): 97-103
Comparison of radial shockwaves and conventional physiotherapy for treating plantar fasciitis
Link to PubMed: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19219314?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum
Link to the Journal (pdf): http://www.scielo.br/pdf/clin/v64n2/v64n2a06.pdf
Gerdesmeyer et al., Am J Sports Med 2008, 36: 2100-2109,
Radial Extracorporeal Shock Wave Therapy Is Safe and Effective in the Treatment of Chronic Recalcitrant Plantar Fasciitis : Results of a Confirmatory Randomized Placebo-Controlled Multicenter Study
Link to PubMed: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18832341?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum
Link to the journal: http://ajs.sagepub.com/cgi/content/abstract/0363546508324176v1
Chow and Cheing, Clinical Rehabilitation 2007;21(2): 131-141,
Comparison of different energy densities of extracorporeal shock wave therapy (ESWT) for the management of chronic heel pain
Link to the Journal: http://cre.sagepub.com/cgi/content/abstract/21/2/131

Midportion Achilles tendinopathy ( Akilles plager)

Rompe et al., Am J Sports Med 2009;37:463-470
Eccentric Loading Versus Eccentric Loading Plus Shock-Wave Treatment for Midportion Achilles Tendinopathy – A Randomized Controlled Trial
Link to PubMed: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez
Link to the Journal: http://ajs.sagepub.com/content/37/3/463.abstract
Rompe et al., Am J Sports Med 2007;35(3):374-83
Eccentric loading, shock-wave treatment, or a wait-and-see policy for tendinopathy of the main body of tendo Achillis: a randomized controlled trial.
Link to PubMed : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17244902?ordinalpos=7&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum
Link to the journal: http://ajs.sagepub.com/cgi/content/abstract/35/3/374

Medial tibial stress syndrome ( Beinhinnebetennelse, smerter i legg)

Rompe et al., Am J Sports Med 2009 Sep. 23 [Epub ahead of print]
Low-energy extracorporeal shock wave as a treatment for medial tibial stress syndrome.
Link to the Journal: http://ajs.sagepub.com/content/early/2009/09/22/0363546509343804.abstract

Greater trochanteric pain syndrome ( smerter i hofteområdet, throchanterbursitt)

Rompe et al., Am J Sports Med 2009 Oct., 37(10) 1981-1990 [Epub May 13]
Home training, local corticosteroid injection, or radial shock wave therapy for greater trochanter pain syndrome.
Link to PubMed: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19439758
Link to the Journal: http://ajs.sagepub.com/content/37/10/1981.abstract
Furia et al., Am J Sports Med 2009 Sep., 37(9):1806-1813 [Epub May 13]
Low-energy extracorporeal shock wave therapy as a treatment for greater trochanteric pain syndrome.
Link to PubMed: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez
Link to the Journal: http://ajs.sagepub.com/content/37/9/1806.abstract

Subacromial pain syndrome (skuldersmerter)

Engebretsen et al., Brit Med J 2009;339:b3360. doi: 10.1136/bmj.b3360
Radial extracorporeal shockwave therapy compared with supervised exercises in patients with subacromial pain syndrome: a single blind randomised study.
Link to PubMed: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19755551
Link to the Journal: http://www.bmj.com/cgi/content/abstract/339/sep15_1/b3360

Pain relief (smertelette)

Schmitz, De Pace, Urological Research, April 2009, 37:231–234, DOI 10.1007/s00240-009-0190-8
New publication by EMS researchers on the current understanding of pain relief by extracorporeal shock wave therapy
Link to PubMed: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?orig_db=PubMed&db=pubmed&cmd=Search&term=Depace%20R%5Bauthor%5D
Link to Springer:: http://www.springerlink.com/content/j30858435w373529/fulltext.pdf

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *